Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

duminică, martie 12, 2006

Vocea launtrica - vocea intuitiei


Ce este vocea launtrica? Asa cum ii spune si numele, este vocea ce razbate dinlauntru nostru, oferindu-ne o imagine fara cuvinte, cuprinzatoare despre un anumit lucru, un raspuns la o intrebare care ne framanta, un avertisment, o prevestire etc.; este manifestare a spiritului, o unda de forta ce porneste dinlauntru. Ce cuprindem in felul acesta este intotdeauna corect.
Singurul nemuritor in noi este spiritul si daca nu-i ingradim calea, este singura legatura cu tot ce este Drept si Adevarat. De aceea, ce va iesi de aici nu poate fi decat drept si adevarat. Pentru a fi corecte, lucrarile noastre trebuie ca intotdeauna sa aiba la baza intuitia, pe care apoi sa cladim cu ajutorul intelectului. "Daca aceasta (intuitia) este pura, ea are legatura directa cu Spiritualul si prin aceasta cu Paradisul!"
O asemenea abordare este ciudata pentru omul intelectului, obisnuit sa asculte doar de parerile proprii, elaborate de creierul sau. Ca urmare, lucrarile ce vor rezulta sunt vremelnice, perisabile si de cele mai multe ori in contradictie cu Legile Universului. Se mai poate vorbi in cazul acesta despre maretie si permanenta? Priviti lucrarile care poarta numele de Cele 7 minuni ale lumii: sunt lucrari de mare arta, admirate si in ziua de astazi (la care nici macar nu se pot gasi explicatii pertinente despre modul lor de constructie!), ele au la baza vocea intuitiei. Urmand vocea intuitiei, cladim pe bazele corecte, caci intuitia poarta in sine forta spirituala, creatoare.
Insa cel care se supune in totalitate intelectului (creierului) sau, se supune in acelasi timp limitarilor acestuia.
"Goliti-va de ganduri si lasati libera in voi pornirea spre nobil, spre bine, atunci veti avea acea baza pentru gandire, care provine din vointa spiritului vostru si ceea ce rezulta din aceasta, puteti lasa atunci in liniste pe seama muncii intelectuale spre realizare in materialitatea densa cea mai grosiera. Nu se poate forma niciodata ceva nedrept."- Abd-ru-shin
H.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza