Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

duminică, martie 05, 2006

Pietrele pretioase - simbol al perfectiunii


Pietrele pretioase sunt daruri ale naturii, ce inmagazineaza energii ale pamantului. Pe langa frumusetea lor pura, ele sunt de ajutor prin vibratiile lor, care interactioneaza cu campurile energetice ale corpurilor noastre, ajutand si vindecand acolo unde exista dezechilibre. Purtarea pietrelor pretioase sau doar simpla lor asezare in incaperile in care locuim sau lucram, poate aduce echilibru sau la eliminarea energiilor negative.
Frumusetea lor ca simbol al perfectiunii, poate semnifica calea si aspiratia noastra in calitate de oameni imperfecti spre perfectiune, echilibru si armonie.

Fiecare piatra vibreaza in anumite tonuri, care pot echilibra, intari sau vindeca. De aceea la achizitionarea pietrelor atentia ne va fi indreptata in primul rand in interior, la vocea intuitiei. O piatra pretioasa o putem alege dupa ceea ce ne atrage mai mult prin forma, aspect sau culoare. Insa criteriul definitoriu in achizionarea pietrelor trebuie sa ramana intuitia, prin reactiile care se trezesc in interior fata de acestea: tinuta in pumnul inchis, fiind atenti la ceea ce simtim, la energia care vibreaza prin piatra.

Agatele sunt pietre pretioase ce simbolizeaza legatura dintre om si natura si in acelasi timp este o piatra asociata belsugului si prosperitatii. Simbolizeaza norocul, sinceritatea si puritatea. Agata alba favorizeaza vederea si comunicarea cu fiintele naturii; asezata in casa pe peretele estic protejeaza familia de certuri. Agata verde ajuta la descoperirea minciunilor, secretelor. Agata de muschi este piatra care alunga frica. Agata neagra este un adevarat panaceu, aduce noroc.
Ametistul este considerat o piatra a schimbarii, o piatra a intelepciunii, un simbol al claritatii spirituale. Are un efect calmant asupra mintii, atrage norocul si dragostea. Insufla o viziune mai larga asupra vietii. Plasat sub perna alunga insomnia. Se recomanda a fi purtata sau plasata in locuri in care exista persoane dezagreabile, care irita sau provoaca teama.
Carneolul mentine calmul in timpuri de tranzitie, consolideaza armonia, creativitatea si valoarea personala.
Cuartul este un puternic agent de transformare, ajuta la mentinerea echilibrului psihic si emotional, calmeaza.
Cuartul roz sunt pietre pretioase asociate cu inima, dragostea, frumusetea. Are efecte calmante.
Perla este un simbol al nemuririi. Purtand aceasta piatra omul primeste un ajutor suplimentar in a se transforma pe sine, in dezvoltarea lui. Ea ajuta la inlaturarea ideilor preconcepute si la acele obiceiuri care tind sa devina manii. Perla deschide drum libertatii interioare.
Piatra lunii aduce noroc si calmeaza frica. Este simbol al candorii, iubirii si credintei. In ziua de astazi a devenit amuleta oamenilor de afaceri, ajutand la luarea unor decizii corecte si rapide. Limpezeste gandurile, favorizeaza concentrarea si deciziile inspirate.
Zirconiu este un ajutor in dezvoltarea spirituala, aduce prosperitate si intelepciune.

Pentru practica cu energie, pietrele imperfecte, cu incluziuni pot fi mai revelatoare privind adevaratele lor trasaturi, avand tendinta de a emana energie mai promt.
Deci, in incheiere sa repetam: pietrele pretioase pot fi ajutoare ale omului in drumul sau pe pamant. Ele pot fi purtate sub forma de bijuterii, se pot aseza in incaperi sub forma de pietre singulare sau sub forma de copacei, energizand si armonizand incaperile in care sunt asezati.
Pentru mai multe imagini dati click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza