Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

joi, martie 16, 2006

Ajutoarele noastre nevazute

Ati observat vreodata ce sentiment inaltator vine dupa ce ati preparat o cina din nimic sau sentimentul de bine ce va invadeaza dupa ce casa a fost dereticata, aspirata, dupa ce praful a fost sters, dupa ce totul e aranjat la locul sau? S-ar putea spune ca e vorba de satisfactia lucrului bine facut. Totusi acest sentiment poti sa-l ai chiar si atunci cand altcineva a facut toata treaba. Acest simt al ordinii este ca o boare de aer proaspat pentru cei care intra in incaperile respective.
Pot exista o multime de alte motive pentru asemenea sentimente. Ar putea fi unul dintre acestea ca aceasta activitate duce la o schimbare a starii sufletesti. Si daca da, cum se explica aceasta?
Odata demult, in timpurile indepartate, cand cei ce se ocupau cu treburile casnice recunosteau ca in intretinerea casei, a gradinii si a naturii in general, erau implicati participanti speciali, considerati astazi ca fiind stranii. Numiti gnomi, zane, spiridusi etc, aceste fiinte erau considerate ajutoare in toate procesele de natura materiala. "In secolul trecut se obisnuia ca sa se lase inafara casei un vas cu lapte, in semn al credintei pentru ajutoarele invizibile, pentru spiritul casei."
Schmidt-Brabant nu sugereaza atribuirea de caracteristici umane acestor fiinte, dar nici ignorarea lor. Caci pentru orice proces ce se desfasoara in lumea materiala putem experimenta activitatea acestor fiinte. Intr-adevar, toate procesele din viata noastra zilnica au suportul activitatii acestora, care inca nu sunt vizibile pentru noi. Aceste forte, de fapt ne lumineaza calea atunci cand dorim sa luam cunostinta de activitatea si existenta lor.
Cu modul nostru actual de gandire este insa dificil sa luam in considerare asemenea idei. In trecut exista atat intuitia cat si cunoasterea care facea cunoscuta oamenilor o asemenea relatie. Gandirea noastra la obiect, abstracta, tinde sa nege tot ce nu este tangibil. Insa, zilnic cei mai multi dintre noi folosesc electricitatea, telefoanele mobile si computerele fara sa aiba vreo idee despre cum acesta forta poate transmisa la mi de km. Ne crestem, de asemenea legumele si florile si nu ne-am oprit niciodata de la a ne mira cum aceste micute seminte pot da nastere la asemenea miracole.
Copyright ©
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza