Motto: Dictoterapia sa fie si sa ramana temelia tuturor eforturilor facute spre tamaduire
Medicul grec Hipocrate, considerat si astazi in cercurile medicale ca unul din cei mai renumiti medici ai tuturor timpurilor, recomanda atat celor sanatosi cat si celor bolnavi, fie pentru prevenire fie pentru vindecare, o alimentatie alcatuita din cruditati deosebit de judicios alese, care aveau sa curate organismul, sa elibereze surplusul de acizi si sa-i redea forta vitala, dictonul lui fiind: “Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre sa fie alimente.”
Metoda lui Hipocrate are avantajul ca actioneaza sigur si, totodata, chiar de la inceperea curei, boala nu mai evolueaza. Este inofensiva, poate fi folosita fara teama de urmari nocive si fara sa vina in conflict cu indicatiile medicinei clasice. Alimentele crude hranesc si vindeca totodata. Deoarece aceste alimente cu puteri vindecatoare au si un gust exceptional, sunt tot atat de bune si pentru cei sanatosi. Se impusca astfel doi iepuri dintr-un foc: pe de o parte se consuma alimente placute la gust si aromate (este necesar, desigur, un scurt timp de adaptare) iar pe de alta parte, ne apara de raceli si chiar de alte boli grave.
Chiar dupa doua-trei saptamani vom simti ca am scapat de oboseala si, spre surpriza noastra, dispar depozitele de grasimi care nu sunt necesare. Rezistenta si puterea cresc, chiar in conditii de munca grea iar setea generata de efort este mult diminuata. Secretul puterii vindecatoare este in viata pe care o primim prin consumul de cruditati.
In deceniul al patrulea al secolului trecut s-a facut o mare descoperire si anume cea a enzimelor, dovedindu-se ca ele sunt purtatorii vietii din orice organism viu, fiind deci si materia vie din alimentele noastre, fiind foarte importante pentru noi care vrem sa fim si sa ramanem sanatosi, atat timp cat nu sunt distruse prin fierbere. Enzimele sunt niste fermenti specifici care contin scanteia vietii si intretin viata vegetativa in celule plantelor si animalelor, imprimand fiecarei fiinte particularitatea ei specifica, cladesc organele acesteia si le mentin intr-o permanenta activitate. Ele dirijeaza procesele chimice in oricare organ al omului, al animalelor si plantelor, ca si cum ar putea gandi.
Ceea ce realizeaza ele in interiorul organismului nostru constituie cea mai mare minune a lumii vii, realizeaza metabolismul celular, functionand ca niste chimisti inteligenti, enzimele se ingrijesc ca sangele sa fie purificat de toxine, ceea ce inseamna mai multa energie si un surplus de rezistenta, o crestere a imunitatii impotriva bolilor, inseamna frumusete, o mai buna functionare a glandelor, sa ne fereasca de suferinte, mai ales la o varsta inaintata, care de regula, este insotita de tot felul de neputinte, mai mari sau mai mici.
Alimentatia cu cruditati constituie si cel mai bun tratament pentru infrumusetare.
Se accelereaza reinnoirea celulelor, pielea redevine elastica iar formarea ridurilor se opreste. Se reglementeaza activitatea glandelor, inlaturandu-se pericolul obezitatii sau slabiciunii. Cele mai mici si superficiale vase de sange ale corpului sunt curatate de depozite, fiind mai bine irigate dand o infatisare proaspata, tinereasca.
Cel care foloseste regimul natural de cruditati traieste o intinerire treptata, ce poate fi echivalenta cu o micsorare a varstei biologice. Deci functia enzimelor din regimul natural de cruditati este o adevarata minune, ca o tainica forta careia omul trebuie sa-si recunoasca neputinta si sa decida daca distrugerea acestor enzime prin fierbere, pasteurizare sau prin alte procedee intalnite in industria alimentara nu reprezinta o ignorare a legilor naturii, nerespectarea lor, deprecierea sarurilor minerale, a vitaminelor. La ameliorarea demineralizarii contribuie numai laptele nefiert, bogat in calciu, cruditatile, nucile, alunele crude, cerealele si fructele.
In concluzie, bolile de care sufera omul, urmare a civilizatiei, iau nastere mai ales prin intermediul alimentatiei si pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentatii corecte.
Hreciuc Elena
Copyright ©
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.
Medicul grec Hipocrate, considerat si astazi in cercurile medicale ca unul din cei mai renumiti medici ai tuturor timpurilor, recomanda atat celor sanatosi cat si celor bolnavi, fie pentru prevenire fie pentru vindecare, o alimentatie alcatuita din cruditati deosebit de judicios alese, care aveau sa curate organismul, sa elibereze surplusul de acizi si sa-i redea forta vitala, dictonul lui fiind: “Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre sa fie alimente.”
Metoda lui Hipocrate are avantajul ca actioneaza sigur si, totodata, chiar de la inceperea curei, boala nu mai evolueaza. Este inofensiva, poate fi folosita fara teama de urmari nocive si fara sa vina in conflict cu indicatiile medicinei clasice. Alimentele crude hranesc si vindeca totodata. Deoarece aceste alimente cu puteri vindecatoare au si un gust exceptional, sunt tot atat de bune si pentru cei sanatosi. Se impusca astfel doi iepuri dintr-un foc: pe de o parte se consuma alimente placute la gust si aromate (este necesar, desigur, un scurt timp de adaptare) iar pe de alta parte, ne apara de raceli si chiar de alte boli grave.
Chiar dupa doua-trei saptamani vom simti ca am scapat de oboseala si, spre surpriza noastra, dispar depozitele de grasimi care nu sunt necesare. Rezistenta si puterea cresc, chiar in conditii de munca grea iar setea generata de efort este mult diminuata. Secretul puterii vindecatoare este in viata pe care o primim prin consumul de cruditati.
In deceniul al patrulea al secolului trecut s-a facut o mare descoperire si anume cea a enzimelor, dovedindu-se ca ele sunt purtatorii vietii din orice organism viu, fiind deci si materia vie din alimentele noastre, fiind foarte importante pentru noi care vrem sa fim si sa ramanem sanatosi, atat timp cat nu sunt distruse prin fierbere. Enzimele sunt niste fermenti specifici care contin scanteia vietii si intretin viata vegetativa in celule plantelor si animalelor, imprimand fiecarei fiinte particularitatea ei specifica, cladesc organele acesteia si le mentin intr-o permanenta activitate. Ele dirijeaza procesele chimice in oricare organ al omului, al animalelor si plantelor, ca si cum ar putea gandi.
Ceea ce realizeaza ele in interiorul organismului nostru constituie cea mai mare minune a lumii vii, realizeaza metabolismul celular, functionand ca niste chimisti inteligenti, enzimele se ingrijesc ca sangele sa fie purificat de toxine, ceea ce inseamna mai multa energie si un surplus de rezistenta, o crestere a imunitatii impotriva bolilor, inseamna frumusete, o mai buna functionare a glandelor, sa ne fereasca de suferinte, mai ales la o varsta inaintata, care de regula, este insotita de tot felul de neputinte, mai mari sau mai mici.
Alimentatia cu cruditati constituie si cel mai bun tratament pentru infrumusetare.
Se accelereaza reinnoirea celulelor, pielea redevine elastica iar formarea ridurilor se opreste. Se reglementeaza activitatea glandelor, inlaturandu-se pericolul obezitatii sau slabiciunii. Cele mai mici si superficiale vase de sange ale corpului sunt curatate de depozite, fiind mai bine irigate dand o infatisare proaspata, tinereasca.
Cel care foloseste regimul natural de cruditati traieste o intinerire treptata, ce poate fi echivalenta cu o micsorare a varstei biologice. Deci functia enzimelor din regimul natural de cruditati este o adevarata minune, ca o tainica forta careia omul trebuie sa-si recunoasca neputinta si sa decida daca distrugerea acestor enzime prin fierbere, pasteurizare sau prin alte procedee intalnite in industria alimentara nu reprezinta o ignorare a legilor naturii, nerespectarea lor, deprecierea sarurilor minerale, a vitaminelor. La ameliorarea demineralizarii contribuie numai laptele nefiert, bogat in calciu, cruditatile, nucile, alunele crude, cerealele si fructele.
In concluzie, bolile de care sufera omul, urmare a civilizatiei, iau nastere mai ales prin intermediul alimentatiei si pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentatii corecte.
Hreciuc Elena
Copyright ©
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza