Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

luni, ianuarie 31, 2011

Puterea unei incurajari

Dante Gabriel Rossetti, artist şi poet faimos al secolului al XIX-lea, a fost abordat la un moment dat de un om mai în vârstă. Acesta avea la el câteva schiţe şi desene pe care l-a rugat pe Rosetti să le privească şi să îi spună dacă au vreo valoare, sau dacă măcar anunţau un potenţial talent.
Rosetti le-a privit cu atenţie şi şi-a dat seama imediat că erau fără valoare, fără nici un semn al vreunui talent artistic. Dar Rosetti era un om bun, şi i-a spus bătrânului, cât mai blând cu putinţă, că picturile aveau o valoare redusă. I-a părut rău, dar nu îl putea minţi pe acel om. Bătrânul a fost dezamăgit, dar a părut să se aştepte la concluziile lui Rosetti.
Şi-a cerut scuze că i-a răpit din timp şi l-a rugat să mai privească nişte desene, de această dată, ale unui tânăr student. Rosetti s-a uitat la al doilea set de desene şi imediat a fost entuziasmat de talentul pe care-l ascundeau. Acestea sunt bune, a exclamat. Tânărul are talent. Ar trebui ajutat şi încurajat în cariera sa artistică. Va avea un viitor strălucit dacă va munci din greu şi nu va renunţa.
Rosetti a observat cum bătrânul a fost profund mişcat de aceste cuvinte.
- Cine e tânărul artist? a întrebat. Fiul tău?
- Nu, a spus cu tristeţe bătrânul. Sunt eu, cel de-acum 40 de ani. Dacă aş fi auzit atunci cuvintele tale… Pentru că, vezi tu, am fost descurajat şi am renunţat prea devreme.

Va doresc sa aveti incredere in ceea ce iubiti sa faceti. Orice. Nimic nu e neinsemnat cand e facut cu iubire. O asemenea incredere venita din lucrurile facute cu iubire te face sa auzi Cuvintele de incurajare venite din Iubire, chiar  daca, orice om te-ar descuraja. Nu e vina oamenilor ci vina celui care se lasa descurajat...Implinirea adevarata nu ti-o da o recunoasterea pamanteasca...ci forta, linistea, seninatatea si iubirea pe care le ai cand imfaptuiesti acel lucru cu tot sufletul tau. Uneori e urmata de recunoastere pamanteasca, alteori nu.
Va doresc...sa aveti o legatura atat de puternica cu Iubirea...incat sa simtiti incurajarile Ei. Ele nu sunt doar uneori sau doar pentru unele lucruri sau fapte, ci sunt...pentru toti, in orice clipa. 
Va doresc...sa aveti parte de oameni care prin simpla lor prezenta sunt o incurajare pentru dv., pentru sufletul ce tanjeste spre inalt, spre a iubi si a fi pur.
Va doresc...sa fiti voi insiva oameni ce prin simpla lor prezenta sunt o incurajare pentru oameni.

Sa nu renuntati niciodata! 

Andra Cristina Balan


Copyright © 
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza