Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

marți, ianuarie 25, 2011

Pilde

"La o conferinta, Maestrul a spus:
- Geniul unui compozitor poate fi gasit in notele muzicii sale, dar analiza notelor nu ii va revela geniul. Maretia unui poet este oferita de cuvintele sale, dar studiul cuvintelor nu va dezvalui nimanui sursa inspiratiei sale. Dumnezeu se reveleaza pe sine in creatie, dar cercetand creatia-oricat de minutios-, nu il veti gasi pe Dumnezeu mai mult decat ati putea gasi sufletul cercetand trupul.
Au urmat apoi intrebarile. Cineva din sala a intrebat:
- Atunci cum il putem gasi pe Dumnezeu?
- Privind creatia, nu analizand-o.
- Si cum trebuie sa o privim?
- La fel ca taranul care a incercat sa vada frumusetea apusului de soare, de care auzise atatea, dar nu a descoperit decat soarele, niste nori, cerul si orizontul pamantului, pana cand si-a dat seama ca frumusetea nu este un "lucru", ci un mod special de a privi. Degeaba il veti cauta pe Dumnezeu, daca nu veti intelege ca el nu poate fi vazut la fel ca un "lucru". Pentru a-l vedea, este nevoie de un mod special de a privi, la fel ca cel al copiilor mici, a caror privire nu este distorsionata de doctrine si de convingeri prefabricate. "
 
 
"Maestrul era necrutator cu cei care se complaceau in autocompatimire si resentimente.
- Faptul ca cineva a gresit fata de tine nu ar insemna nimic, obisnuia sa spuna el, daca nu ai insista atat sa-ti amintesti acest lucru."
 
Anthony de Mello


Copyright © Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza