Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

duminică, august 29, 2010

Face parte fericirea din viata ta?

Să reprezinte fericirea împlinirea dorinţelor noastre? Suntem noi mai fericiţi atunci când ajungem să avem parte de ceea ce ne-am dorit? Depinde. Depinde de dorinţă.

Fericirea este o stare interioară, profund ancorată în sufletul nostru, şi de aceea, continuu căutată.

Preponderent în ziua de azi, într-un mod mai mult sau mai puţin conştient, ne asteaptăm a ne găsi fericirea într-o casă, maşină, în bani sau într-un alt lucru material, fie in partenerul de viaţă, în copii, sănătate sau în dezvoltarea profesională. Asa ne-a învăţat societatea... Se consideră că atunci când acel scop va fi atins, când acel lucru va exista în posesia noastră, vom găsi fericirea si, desigur, de atunci înainte totul va fi mult mai uşor şi mai frumos. Dar atingându-ne scopurile, ne dăm adeseori seama că nu suntem nici mai fericiţi, nici mai împliniţi sufleteşte.

Pe de altă parte, atunci când am descoperit ceva valoros, şi fiecare acţiune a noastră este de a impartasi acea valoare si de a dărui dintr-un impuls interior, rezultatul duce la o fericire trainică, autentică, pe care o simţim în fiecare fibră a fiinţei noastre.

Gândurile pure, pline de iubire, pătrunse de voinţa spiritului, pot fi de mare ajutor.

Fericirea nu trebuie să o căutăm în alţii sau în întâmplări exterioare, ci numai în noi înşine.

Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce porţi în inima ta.

Doina Olariu

Copyright © Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza