Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

luni, august 09, 2010

Revarsarea Sfantului Duh

Într-una din zile, când erau din nou împreună, s-a întâmplat să se işte o vijelie îngrozitoare. Nu fuseseră semne de vreme rea. Înmărmuriţi, au privit în sus. Cerul era senin, însă părea că o radiaţie foarte specială se extinde peste tot. Vijelia, în orice caz, nu urla, ci mai degrabă semăna cu sunetul unor valuri ce se izbesc de ţărm.
Teama umplu inimile locuitorilor Ierusalimului. Ce semnifică aceasta? Mulţi au fugit de acasă, năpustindu-se în aceeaşi direcţie. Dintr-o dată s-au trezit faţă în faţă cu ucenicii, din care părea să emane o radiaţie luminoasă .
"Priviţi", exclamă entuziast o femeie, "limbi de foc strălucesc deasupra capetelor lor."
Atunci au vazut şi ceilalţi. Entuziasmul crescu.
"Micuţele noastre flăcări", spuse Ioan, încet, pentru el insuşi. Apoi privi la ceilalţi ucenici.
Toţi aveau pe frunţile lor câte un semn luminos. Părea să aibă forma unei Cruci.
Au simţit Puterea din Înalturi, pe care Iisus le-a promis-o. Ca focul i-a penetrat. Acum simţeau nevoia de a vorbi, de a le povesti celorlalţi despre ceea ce li s-a întamplat.
Fiecare vorbea cu cei de lângă ei, indiferent din ce ţară proveneau aceştia. Atât de mare era Putera Care lucra şi le penetraseră spiritele, încât ei înţelegeau chiar dacă ceilalţi le vorbeau în limbi străine.
Dintr-o dată au devenit conştienţi de aceasta.
"Ce poate fi asta", se intrebară ei. "Auzim lumea vorbind şi înţelegem chiar dacă nu le cunoaştem limba?"
Un entuziasm extrordinar îi cuprinse pe toţi. Cei mai mulţi au început să creadă că este un miracol, şi toti oamenii au fost foarte aproape de a se converti la Iisus.

Şi Petru vorbi:
"Dumnezeu ne-a trimis Unicul Sau Fiu, pentru a aduce Lumii Lumina care a fost pierdută, şi să refacă legatura dintre Dumnezeu şi adânc-căzuta omenire. Voi aţi pus mâna pe acest Iisus şi L-aţi ţintit pe Cruce, chiar dacă nu aţi putut dovedi vina Lui! Cu faptele voastre greşite voi şi poporul vostru aţi plonjat în osânda veşnică.
Acest Iisus, pe care voi l-aţi ucis, s-a ridicat din morţi! Sufletul Lui a fost cu noi până cand a urcat în faţa ochilor noştri la cer şi a intrat la Tatăl! Credeaţi că puteţi ucide Adevarul Veşnic? Ca semn, Dumnezeu ne-a trimis Puterea Lui astăzi, pentru ca noi să fim martorii Lui pe Pământ!"

"Acum Dumnezeu ne-a trimis Spiritul Sau, care ne umple şi ne împuterniceşte să vorbim şi să lucrăm în Numele lui Iisus. Pe urmă Dumnezeu va trimite să judece Lumea, pe Fiul Său Etern, Care va judeca omenirea în acord cu gândurile, vorbele şi faptele ei."

Fragment tradus din Past Eras Awaken

Copyright ©Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza