Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

miercuri, octombrie 20, 2010

Legea echilibrului dintre a da si a primi

Fiecare alegere ne schimba viata. Cum ar fi viata pe pamant daca fiecare ar dori binele aproapelui sau? Ne purtam noi insine cu semenii nostri asa cum ne-am dori ca ei sa se poarte cu noi? Le acordam respectul cuvenit prin fiecare gest, gand si fapta? Ai putea spune ca cei mai multi nu merita nici un respect. Da, probabil ca asa e, dar hai sa urmarim putin care este mecanismul Legii echilibrului dintre a da si a primi - lege care guverneaza totul in Creatie. 

Toate procesele din Creatie sunt supuse acestei Legi. Fie ca ne referim la miscarea corpurilor ceresti sau simtul echilibrului corpurilor pamantesti. Zi de zi o urmam  in cea mai mare parte in mod inconstient, in expiratie si inspiratie. Sau atunci cand ne straduim sa aducem ceva "in echilibru". 

Pe de alta parte suferim o paguba cand aducem ceva inafara de echilibru, in mare sau mic. Atunci nerespectarea acestei Legi cauzeaza blocaje si perturbari, pana chiar  la decadere si  prabusire. 
Sa ne gandim putin la interventia omului in natura. Acolo unde a introdus sau a scos ceva din lantul trofic, mai devreme sau mai tarziu, s-au constatat dezechilibre.
Sau la raportul dintre lucru si odihna. Exagerari inutile si de o parte si de cealalta aduc boala si moarte prematura. Numai in schimbul corect se afla echilibru.

Doar permanentul echilibru dintre a da si a primi creaza miscarea sanatoasa, singura care aduce edificare si dezvoltare, iar spiritului insufletire si invigorare. Unde a da nu este in echilibru cu a lua, armonia si pacea sunt retrase.

A da sta, astfel, pe primul loc, deci doar "a da" conditioneaza pe "a lua", asa cum noi prin expiratie corecta trebuie mai intai sa dam, prin aceasta se creaza loc pentru inspiratia profunda, care insufleteste materia.

De aceea si Iisus spune: "Mai fericit este cel care da, decat cel care primeste." Cel care da dezinteresat, fie ca e vorba de valori pamantesti sau spirituale, in definitiv da pentru el insusi, deoarece fructele bune ale semanaturilor sale, bune sau rele, le va primi insutite!

Si atunci, cand eu incep sa ma port cu cei din jur asa cum imi doresc ca ei sa se poarte cu mine (chiar daca ei merita sau nu), deja am daruit ceva: samanta unei lumi mai bune. Pe care, daca voi continua sa o ingrijesc prin gand, vorba si fapta, roadele acesteia vor fi bogate si de aceeasi natura cu samanta, roade care se intorc prin Legea echilibrului, la cel care a sadit.

Acelasi lucru l-a spus si Ghandi prin cuvintele: "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume." Este primul pas inspre mai bine!

Copyright © Toate drepturile rezervate.
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza