În Creaţie sunt ferm ancorate Legile Creatorului, aceleaşi de la începutul Lumii. Legile sunt pilonii care stau la baza oricarei lucrări durabile. Tot aşa cum o casă construită pe o fundaţie solidă este trainică şi poate rezista adversitaţilor naturii, atunci când respectăm aceste Legi, păşim pe un drum care ne duce la fericire.
Este uşor de înţeles că tulburarea armoniei Creaţiei nu poate aduce decât suferinţă. Astăzi, ca urmare a atâtor mii de ani de acţiuni nechibzuite, suferinţa se găseşte cu prisosinţă pretutindeni. Este rezultatul alegerilor greşite de până acum. Conform Legilor Creaţiei, care acţionează automat, fiecare creatură primeşte pe măsura faptelor sale. Ceea ce semănăm, aceea vom culege! – ne spune Iisus. Suferinţa este deci răspuns la propria noastră faptă, tot aşa cum este şi bucuria.
Fericirea sau nefericirea sunt urmări fireşti ale acţiunilor noastre. A respecta Legile Creaţiei vibrând şi acţionând în acelaşi sens cu ele într-o activitate plină de bucurie, înseamnă a promova Creaţia. Această activitate este una aducătoare de binecuvântare, de fericire.
Tot aşa cum în vizită trebuie să ne adaptăm regulilor casei dacă nu dorim să stricăm armonia, omul, ca musafir al Creaţiei, trebuie, pentru propriul său bine, să se încadreze în bunul mers al acesteia, promovând-o conştient. Dar el o poate promova conştient numai atunci când cunoaşte Legile după care se ghidează Creaţia. Persoana care nu cunoaşte Legile este ca aceea care s-ar urca la volanul unei maşini şi ar vrea să o conducă într-un oraş aglomerat fără a avea vreo idee de regulile de circulaţie, considerând a fi suficient faptul că este un as al volanului. Am numi acea persoană, în cel mai bun caz, drept inconştientă. Ceea ce n-o face cu nimic mai puţin vinovată în faţa legii.
O mare forţă ce ne stă la dispoziţie o reprezintă gândurile. Funcţie de cum avem sau nu grijă de gândurile noastre şi de lumea pe care acestea o formează, tot aşa recoltăm în jurul nostru bine, fericire, pace sau dimpotrivă. Gândurile pure, pline de iubire, pătrunse de voinţa spiritului, pot fi de mare ajutor, ele formează o cale luminoasă, pe care retroacţiunile întunecate sunt mult atenuate.
Lumea de gânduri este răspunzătoare de starea noastră, de drumul nostru prin Lume.
Atunci când cultivăm gânduri curate dintr-un imbold interior spre nobil şi puritate, recolta care ni se pregăteşte nu poate fi decât una de pace şi fericire.
Orice schimbare începe întotdeauna in propriul nostru eu. Să punem astăzi piatra ce delimitează noul de vechi, punând la baza oricărei acţiuni gândirea curată. Să ne îndreptăm gândurile către noţiuni înalte, de puritate şi iubire.
Poţi fi fericit fără a avea ceva sau poţi fi foarte nefericit posedând tot aurul din lume sau atingându-ţi ţelurile. Fericirea este starea spre care conştient sau nu, tindem cu toţii.
Însă noi, în calitate de oameni, putem exista doar prin Forţa ce vine de la Dumnezeu şi doar cu aceasta ne putem clădi drumul şi fericirea noastră în aceasta lume.
Fericirea nu ţine de material – este o stare de plenitudine interioară, o conexiune cu Forţa ce dă viaţă, ce pătrunde întreaga Creaţie, întregul Univers.
Doina Olariu
Copyright © Toate drepturile rezervate.
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza