Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

sâmbătă, aprilie 16, 2011

Rupere

    Exista unii oameni care pleaca si nu se mai intorc. 
Nu vorbim de moartea fizica. Vorbim de viata de pe Pamant. Exista oameni care simt in interiorul lor ca trebuie sa plece, sa se indeparteze de anumite locuri sau persoane. Majoritatea suntem obisnuiti sa traim o viata langa aceleasi persoane sau in aceleasi locuri. 
Se zice ca, atunci cand te schimbi in interior, se schimba si exteriorul. Mi-as dori sa inteleg. Probabil ca, astfel de oameni se schimba in interior...si simt ca trebuie sa se rupa de exteriorul pamantesc in care se afla, pentru ca...nimeni nu poate trai in locul lor. Apar alte situatii, alti oameni. Daca acesti oameni se impotrivesc intuitiei lor, nu fac decat sa-si dauneze, sa-si oprime vointa spiritului si astfel devin nefericiti...de dragul persoanelor langa care traiesc, de dragul locurilor in care sunt. 
Deseori se duce o lupta in ei insisi...pentru ca...aceste persoane iubesc. Iubesc locul in care se afla si persoanele langa care se afla. Pare un paradox, dar nu cred ca e. Pentru ca...cu cat simti ca doresti sa te eliberezi de acele persoane sau locuri...incepi sa le vezi cu si mai multa iubire, incepi sa pretuiesti si sa fi recunoscator pentru tot ceea ce ti-au daruit in experienta ta alaturi de ei. 
Dar un om matur, ne zice Domnul, iubeste intreaga omenire. Deseori ii consideram egoisti pe acesti oameni care pleaca si lasa totul in urma, deseori ii consideram egoisti pe oamenii care "ne parasesc" cum zicem noi....dar ce stim noi ca e in sufletul lor? Poate au mai multa iubire pentru noi decat putem sti, dar a fi altruism nu inseamna sa-ti oprimi fericirea spiritului ascultandu-ti intuitia pentru a face altora pe plac oricat de mult ii iubesti. 
Intr-o lume normala...exista doar iubire, dar o altfel de iubire, diferita de cea care o intelegem noi. O iubire fara dependente, o iubire ce respecta libertatea si intimitatea celuilalt si mai ales deciziile sale, vointa sa libera. Pentru ca...fiecare are nevoie de alte experiente pe drumul sau: daca un om e fericit intr-un loc si cu aceleasi persoane toata viata lui pe acest Pamant, altul nu e. Daca un om e fericit sa cunoasca oameni si mereu sa comunice cu ei, altul e mai retras. Nu inseamna ca nu iubeste oamenii, poate mai mult decat primul. Intr-o lume normala...nu am sti ce inseamna sa judeci un om dupa propriile tale vederi inguste. 
Suntem pe Pamant sa ne gasim fericirea: cred ca acest lucru inseamna sa ne ascultam intuitia. Atunci orice se intampla, orice zice lumea, indiferent cat de egoist pari in ochii lor...exista liniste in sufletul tau.

Andra Balan

Copyright © 
Daca doriti sa preluati acest articol mentionati sursa, autorul si link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza