Cine nu a observat macar o data ca in timpul anotimpurilor de trecere (primavara si toamna) cand Soarele se ascunde in spatele unui nor temperatura adesea scade imediat, acest lucru poate fi cu usurinta perceput. Dar cand norul este impins de vant si dispare, se simte imediat o caldura placuta.
Daca Soarele este fierbinte in masa lui, o asemenea variatie brusca de temperatura nu ar trebui sa apara repede, ci din contra, temperatura si senzatia de caldura ar trebui sa ramana mai mult timp.
Prin analogie cu focul, care este rosu, oranj sau galben, se poate crede ca si Soarele tocmai pentru ca incalzeste ar fi cald pentru ca asa pare ca ar fi – sunt 2 lucruri total diferite. Tot asa cum o lunga perioada de timp s-a crezut ca Soarele se invarte in jurul Pamantului pentru ca asa parea sa fie.
Sunt si pe Pamant surse reci de lumina: neonul, licuriciul.
Este total gresit a se afirm ca Soarele este un bulgare de foc. Soarele este o planeta rece, foarte bogata in mine de uraniu, radiu, cobalt etc. Si cum aceasta planeta este uriasa (de milioane de ori mai mare decat Pamantul), este clar ca radiatia minelor este foarte puternica: suma totala a acestora produce radiatii extrem de puternice si toate aceste radiatii, toata aceasta energie atomica atingand atmosfera terestra este aici descompusa in lumina, caldura, culoare si sunet.
Daca pe Pamant nu ar exista atmosferam planeta noastra ar fi o lume in intuneric. Dar masa densa a Pamantului opune rezistenta radiatiilor solare si tocmai aceasta rezistenta produce caldura, lumina etc.
Acolo, in spatiu, unde nu exista atmosfera domneste intunericul si frigul.
Oamenii de stiinta au explorat partea superioara a atmosferei terestre si au remarcat ca la 60 mile departare de Pamant este nevoie de lumina artificiala si la 90 mile este intuneric complet. Cu cat ne departam de Pamant, cu atat este mai frig si mai intuneric, asa ca este usor de inteles ca lumina si caldura nu vin de la Soare, ci doar liniile de forta vin de la acest mare Corp ceresc.
Copyright © Toate drepturile rezervate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza