Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

duminică, ianuarie 31, 2010

Misterul sangelui

De altfel, este bine cunoscut în medicină faptul că postul negru şi regimurile foarte restrictive au un efect purificator. În mod fizic, această purificare se operează în următorul fel: când un organism nu mai primeşte din exterior substanţele nutritive de care are nevoie, acesta le scoate din propriile ţesuturi prin autoliză.

În sine, autoliza este un proces intern de digerare a cărnurilor realizat de însăşi enzimele corpului. Literal, autoliza înseamnă: digestie (liza) de sine (auto).

Din fericire, înţelepciunea care guvernează fenomenele naturale face ca această autoliză să se desfăşoare în mod inteligent. În fapt, ţesuturile sunt autolizate în raport invers faţă de necesitatea lor. Astfel, înainte de orice, sunt autolizate în primul rând deşeurile şi rezidurile metabolismului (toxinele) precum şi ţesuturile bolnave (chisturile, depozitele de grăsimi, tumorile). Cât despre ţesuturile sănătoase şi organe, acestea nu sunt antrenate în proces decât într-o a doua perioadă. Inima şi creierul fiind organele esenţiale, în mod practic nu sunt atinse de autoliză, chiar şi în cazul decesului prin inaniţie.

Dat fiind faptul că autoliza “arde” toxinele şi ţesuturile bolnave, rezultă o curăţire a organismului. Sângele este purificat şi organele sunt eliberate de deşeurile care le invadaseră, ceea ce are drept consecinţă vindecarea a numeroase tulburări, cauzate sau întreţinute de această acumulare indezirabilă de toxine.

Paralel cu epurarea organismului se pare că ar avea loc şi o curăţire a spiritului. Se spune că posturile negre şi dietele severe lărgesc perceperea pe care o avem asupra mediului înconjurător, modificând acuitatea celor cinci simţuri ale noastre. Cei care practică postul negru de la una până la mai multe săptămâni, spun adesea că gândurile lor se limpezesc şi că acestea obţin o forţă pe care nu au avut o niciodată înainte de a posti. Judecata se ascute şi ea, iar spiritul se deschide către intuiţii şi premoniţii fulgerătoare şi drepte. Sunt semnalate de asemenea şi ameliorări spectaculoase sau vindecări ale depresiilor, ale obsesiilor şi chiar ale unor cazuri de alienare mintală.

Aceste efecte pozitive asupra spiritului erau desigur şi acelea pe care le căutau diferitele religii. Purificarea corpului conduce la un fel de purificare a spiritului, făcându-l mai receptiv şi mai deschis pentru sărbătoarea religioasă care îi urmează. Degajându-se de dominarea trupului, de dorinţele şi trebuinţele cărnii, acesta se întoarce spre înălţimi, astfel că însăşi contactul cu forţele superioare se stabileşte mai uşor.

Fragment din cartea "Misterul sangelui" - Christopher Vasey

Copyright ©
Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza