Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

sâmbătă, octombrie 09, 2010

Toamna, pe varf de munte, la Chiril...

Ploua. Cerul e ca un caier de nori fumurii ce se rostogolesc in inaltul cerului. Ploaia cerne mocanesc, marunt si des. Aerul proaspat si tare al diminetii imbujoreaza obrajii. Vantul mai da din cand in cand cate o pala invioratoare.



Sunt la Chiril, o localitate pe un varf de munte, la jumatate de ora de Vatra Dornei, unde fratele meu si-a incropit un loc de vis. In departare se vad Pietrele Doamnei iesind si apoi intrand in norii cenusii, ce se misca cu o viteza ametitoare.
Nu se aude decat zgomotul ploii si al paraului ce curge la cativa metri departare.
Departe de galagia orasului, in vecinatatea tinutului caprioarelor si lupilor...
Se vad adeseori pe versantul apropiat al muntelui caprioare... Cerbul boncaluieste in serile de toamna...
De jur imprejur strajuiesc munti, invesmantati de verdele brazilor si al ierbii grase de munte... Ici colo cativa copaci parca pictati in culorile multicolore ale toamnei...

Observ in ultimul timp dorinta tot mai multor oameni de a se reintoarce catre natura, catre simplitate si natural - o urmare de altfel fireasca intr-o lume tot mai complicata, mai plina de agitatie, de materialism...

...Un loc in care sa-ti "incarci bateriile" la sfarsit de saptamana. Un loc in care sa te regasesti  pe tine insuti, pe cel adevarat. Un loc in care sa iti cladesti linistea interioara, in care sinele sa-si poate face auzit glasul.

E dificil sau uneori chiar imposibil sa fii intr-un astfel de loc, indiferent cat de mult ti-ai dori.  Dar starea de liniste interioara trebuie neaparat regasita cat mai des. Si o tehnica care poate ajuta si pe care o putem aplica in orice loc, este respiratia profunda: inspira profund pe nari si expira pe gura, relaxand partea din spate a gatului si scotand sunetul "Ahh" pe timpul expiratiei. Imediat vibratia interioara creste si iti poti schimba in bine starea interioara. Te racordezi astfel la sinele tau cel adevarat. Dispar gandurile negre, ingrijorarea, viata apare imediat mai frumoasa, mai luminoasa.

Si asa cum zicea Buddha, ajungem mai aproape de acele momente in care "Viata noastra trebuie sa atinga acel punct in care sa lasam puterea de sus sa actioneze in noi si sa facem numai ceea ce izbucneste atunci din noi."

Doina Olariu



Copyright © Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza