Sa fim noi schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

vineri, aprilie 09, 2010

Veriga lipsa

Cercetătorii sud-africani susţin că au descoperit “veriga lipsă” dintre Australopitec şi Homo Habilis, strămoş al omului modern, această descoperire putând, în opinia specialiştilor, să revoluţioneze felul în care este percepută evoluţia speciei umane, informează dailymail.co.uk.

Scheletul fosilizat al unui copil, vechi de circa două milioane de ani, descoperit în Africa de Sud, aparţine unei specii complet noi, care a făcut legătura între strămoşii cu aspect de maimuţă antropoidă ai omului şi omul modern.

Oamenii de ştiinţă susţin, totodată, că această descoperire ar putea ajuta la descifrarea unuia dintre cele mai mari mistere din evoluţia speciei umane - identificarea momentului în care oamenii au devenit bipezi.

Cele mai multe dintre descoperirile arheologice anterioare din această perioadă au constat în mici fragmente de oase sau dinţi, însă de această dată, cercetătorii au descoperit un schelet aproape complet.

Scheletul a fost descoperit în Malapa Cave, din regiunea Sterkfontein din Africa de Sud, de profesorul Lee Berger, de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg.

Aceeaşi peşteră a fost declarată parte a patrimoniului UNESCO în 1994, după descoperirea unor fosile de Australopitec, vechi de 3,3 milioane de ani.

Publicat de Redactia e-@ctual in ziua de Joi, 8 Aprilie, 2010, 7:34

Sursa: MEDIAFAX

Copyright ©
Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza